lørdag 31. juli 2010

Ulv, ulv...

På en oppsynstur i Dørålen torsdag, gikk jeg meg rett på en ulv som lå og trykte i gråvieren! Jeg kom i medvind, så den hadde antageligvis fått været av meg, og lagt seg ned i håp om at jeg ville passere på godt hold. Da den skjønte at jeg hadde kurs rett mot den, sprang den ut og gjorde 4-5 lange (!) byks, og snudde breidsida mot meg og så på meg. Større sus av villmark enn det blikket skal en lete lenge etter! Avstanden var da i overkant av 60 meter. Så var den borte... Jeg fulgte etter i håp om å se hvor den tok vegen, men så den ikke noe mere. Hele "seansen" varte under et halvt minutt, men det føltes som timesvis. Det gikk endel sau i området, men det var ingen tegn til uro. I dag fikk jeg melding om at det var funnet et ulvedrept lam der i går. Da så jeg ikke syner likevell...Mange spør om jeg fikk bilder av den, men kameraet lå godt i sekken og sov..
I dag fant jeg et aldri så lite kupp på markedet under "Folldalsdager", et Nikonos IVa undervannskamera. Bydde en hundrelapp for det, men måtte legge på en femti-lapp til...Ser dem på e-bay til 4000,- nå i kveld!
Og jeg som har et noe forsiktig forhold til å bade da gitt...Får gi det en liten service, og ta en tur i en ikke altfor djup kulp i en ikke altfor stor bekk.... 

7 kommentarer:

 1. For et øyblikk!
  Det er ikke alt en trenger å ha på brikken, dette har du med deg på netthinnen!
  artig med dette kuppet.. håper jeg kommer over det samme en gang...

  Fortsatt god sommer!

  monika

  SvarSlett
 2. Hei.
  Det er lett å være etterpå klok, men min erfaring er at hvis ikke kameraet altid er klart mister sjanser.
  Hadde vært artig med en gråbein på brikka!!!!!!

  Kåre

  SvarSlett
 3. Tenk så heldig du har vært å treffe på en vill norsk gråbein på tur i marka! DET er ikke alle forunt! Gratulerer!

  mvh Espen Bergersen

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarene, artig å se at det faktisk er noen som leser det jeg legger ut! Hadde selvsagt vært moro med bilder av ulven, men minnet holder seg nok sterkt noen år håper jeg!
  Ola

  SvarSlett
 5. Bildene som fester seg på netthinna er ofte langt bedre enn de du river av under et 30 sekunders møte med et slikt rovdyr.

  Hadde du hatt en mulighet til å tenke på kameraet så hadde du trolig brukt 28 sekunder av opplevelsen til å fomle med det:-)

  Flott å lese om møtet også!

  SvarSlett
 6. Dette var tøft! Men er ikke helt sikker på om alle sauebønda i bygda er like enige... Håkon

  SvarSlett
 7. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvarSlett

Heisann,legg gjerne igjen en kommentar til bilder eller tekst,eller rett og slett en hilsen,på forhånd takk!